Wrocław zagłębiem tradycyjnych piekarni!

W jaki sposób wybrać dobry chleb? Jego skład to krystalicznie czysta woda, kwas żytni oraz starannie wyselekcjonowana mąka. Oczywiście nie może zabraknąć doświadczenia, talentu i serca piekarzy. Naturalny chleb powinien być ciężki i sprężysty. Pamiętaj, że pod żadnym pozorem nie powinien nadmiernie kruszyć się podczas krojenia. Na co jeszcze powinniśmy zwrócić uwagę podczas zakupów pieczywa?

Wrocław świeży chleb i jego tajemnica

Chleb musi zostać przez nas dokładnie obejrzany! Tak! Sprawdź jego kolor. Chleb powinien być brązowo – szary. Koniecznie przeczytaj jego nazwę. Ona dużo Ci powie. Jakościowo najlepsze pieczywo jest pieczywem pełnoziarnistym. Naturalny chleb wyrabiany z pełnoziarnistych mąk prócz tego, że jest twardy, wykazuje także opory w momencie jego zgniatania. Jeżeli masz okazję zobaczyć jak bochenek wygląda w przekroju to świetnie! Pamiętaj, że bochenek pszenny jest równomiernie porowaty. A jak wygląda pieczywo żytnie? Charakteryzuje się zbitą i jednolitą konsystencją.

Czym powinien charakteryzować się świeży chleb?

Piekarnie dużych miast produkują pieczywo na masową skalę bardzo często posiłkując się gotowymi mieszankami mącznymi, które są pozbawione odżywczych składników. W dużych miastach takich jak Warszawa, Poznań czy Wrocław świeże pieczywo należy starannie przetestować i koniecznie przeczytać jego skład. Z pewnością doskonały smak pieczywa i naturalne składniki najwyższej jakości będą świadczyły o produkcie premium. W dobie bycia eko i zdrowego odżywiania chcemy dostarczać swojemu organizmowi wszystko co zdrowe i najlepsze. Unikamy żywności przetworzonej oraz pieczywa mrożonego, a następnie odpiekanego, które zawiera sporo konserwantów. We Wrocławiu świeże pieczywo powinno charakteryzować się brakiem konserwantów, utrwalaczy i wzmacniaczy smaku.

We Wrocławiu świeży chleb tylko z piekarni Pasol!

Pasol to jedna z niewielu tradycyjnych piekarni dolnośląskich, która wykorzystuje sprawdzone receptury sprzed lat. Świeży chleb pochodzący ze starodawnej piekarni łączy w sobie receptury najsłynniejszych piekarzy, ich wieloletnie doświadczenie oraz nowoczesne technologie. Dzięki połączeniu wszystkich komponentów otrzymujemy smaczne, zdrowe i świeże pieczywo. Godnym uwagi jest fakt, że producent świeżego pieczywa został niejednokrotnie nagrodzony i doceniony za swoją wieloletnią działalność. Producent pieczywa oferuje swoje wypieki na całym Dolnym Śląsku. Chrupiące wypieki z naturalnych składników prócz piekarni dostępne są również w sieci znanych sklepów.